keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Maisematyölupa saatu

Eilen tuli vihdoinkin hyviä uutisia: maisematyölupa hyväksyttiin eilen! Hommia ei kuitenkaan ihan heti saa aloittaa, koska päätös on lainvoimainen vasta 10.7., jos oikaisuvaatimusajan sisällä ei ole tullut mitään kommentteja. Nyt siis kädet ristissä odotellaan, että vihdoinkin voitaisiin aloittaa alustavat maatyöt.

Maisematyöluvan saanti tarkoittaa sitä, että rakentamisen valmistelevat työt voidaan suorittaa. Tämä pitää sisällään puiden kaatoa, louhinta ja -maanrakennustyöt sekä tonttitien rakentamista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun rakennuslupa saadaan niin sitä seuraavana päivänä voi kellarielementtejä ryhtyä asentamaan paikoilleen. Jos rakennuslupa saadaan elokuun lopussa, voi vesikattovalmis talo olla jo alla syyskuun lopussa.

Itse maisematyöluvan saanti oli kohtalaisen byrokraattinen prosessi. Tähän tarvittiin aika paljon eri papereita, varsinkin meidän tapauksessa kun tontin lohkominen on vielä kesken ja tonttitie tullaan rakentamaan yhdessä naapuritontin kanssa=tarvitaan rasitesopimukset kaikille tonteille jossa tie on sekä myös vuokrasopimus tontista (emme sitä vielä lunasta vaimon vanhemmilta).

Tässä lista kaikesta, mitä tarvittiin maisematyölupaan:

·      maisematyölupahakemus
·      valtakirja
·      maa-alueen hallintatodistus
·      karttaote
·      kaavaote määräyksineen
·      asemapiirustus
·      Luettelo kaadettavista puista
·      tasokuvat ja leikkaus
·      valokuvia tontista
·      naapurin kuulemiset


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti