sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Hieman taustaa

Muutimme takaisin suomeen lyhyeltä ulkomaanmatkaltamme vaimoni kanssa 2011, ja hankimme ensimmäiseksi yhteiseksi kodiksemme paritalon Espoon Mankkaalta. Tämä 2 kerroksinen ja 88 neliöinen asunto remontoitiin lattiasta kattoon ja olimme enemmän kuin tyytyväisia uuteen kotiimme. Ensimmäinen tyttömme syntyi kesäkuussa 2012, ja hyvin pian huomasimme yhden suuren ongelman: olohuoneemme oli auttamattoman pieni. Tytön vielä kasvaessa ryhdyimme vakavasti harkitsemaan suurempaan muuttoa tietäen, että haluamme jossakin vaiheessa vielä yhden lisää. Toinen tyttömme syntyikin tämän vuoden maaliskuussa, jolloin olimme toivoneet että talorakennus olisi ollut jo hyvässä vauhdissa. Toisin kyllä kävi :)

Meillä kävi mukavasti kun tontti jolle talomme tulee löytyikin yllättävän helposti. Vaimoni vanhempien tontilta löytyikin runsaasti vielä rakennusoikeutta joten talon rakentaminen tuntui ainoalta järkevältä ratkaisulta.

Tänne ne joskus sitten tulevat

Itse hankkeen suunittelua alkoi yli vuosi sitten. Prosessi että taloa voidaan lähteä rakentamaan kestää kauan, varsinkin kun tonttilla sijaitsee suojeltu rakennus. Jotta rakennuslupaa voidaan edes harkita haettavan pitää useiden tahojen hyväskyä alustavat suunnitelmat, tehdä luontokatselmukset ja meidän tapauksessa saada myös Museovirastolta lausunto, koska tontilla sijaitsee suojeltu rakennus.

Alkuhankaluuksien ja alkuperäisen aikataulun täydellisen romuttumisen jälkeen on ihmeitä tapahtunut: huomenna pitäisi saada maisemointityölupa ja rakennuslupahakemus voidaan jättää sisään elokuun loppupuolella.

Pikkasen enemmän puskaa kuin keväälläEi kommentteja:

Lähetä kommentti