keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Maatyöt ja perustukset

*PÄIVYTYS: Niin hyvin kuin tämä alussa näyttikin niin suosittelen pysymään kaukana Reijo ja Janne Honkarannan tekemisistä, syyt löydätte tuoreemmista teksteistä. Honkaranta Rakennus ja Rakennus ja Insinööritoimisto Conteam ovat molemmat heidän yhtiöitä.

Edellisessä tekstissä mainitsin että kannattaa aina saada vähintään 3 eri tarjousta. Tämä tuli aika huomattavasti näkyviin saatuan tarjouksen maatöistä.

ME-Perustukset antoivat tarjouksen joka oli aivan käsittämätön: kahden talon maatyöt (eikä edes sisältänyt puunkaatoa, tien louhintaa jne. pikkusälää) olivat yhteensä 172.912€! Olin jo tätä ennen saanut toiselta urakoitsijalta varovaisen arvion , ja hinta oli useita kymmeniä tuhansia halvempi.

He ovat käyttäneet muissa projekteissaan Salolaista firmaa nimeltä Ramatek. Tarjous oli melkein 100.000€ halvempi! Tähän  tulee tosiaan vielä lisäksi louhinnan kuluja, mutta loppusumma on aaaaika kaukana ME-Perustuksien summasta.

Reijo kertoi meille viisauden mikä varmasti pitää (valitettavasti) paikkaansa: tällä hetkellä taloustilanne on johtanut siihen, että ainoastaan pääkaupunkiseudulla on rakennusalalle yllinkyllin töitä. Tästä johtuen pääkaupunkiseudun firmat heittävät hurjia tarjouksia, ja jos joku niihin nappaa niin he ostavat ne alihankintana hieman kauempaa. Tekemättä mitään he saavat hyvät voitot muiden tehdessä työt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti