maanantai 23. kesäkuuta 2014

Ensimmäiset suuret valinnat

Ensimmäiset suuret päätökset tehtiin jo ennen suunnittelun aloittamista. Nämä olivat molemmat energiatehokkuuteen ja kulutukseen liittyviä. Selvää oli että taloista tulee matalaenergiataloja ja että lämmitysmuoto tulee olemaan maalämpö vesikiertoisella lattialämmityksellä.

Ensi tapaaminen arkkitehdin kanssa myös näitä seikkoja puolsi: talot tulevat olemaan kohtuu suuria joten sähkölämmitys tippui heti pois. Mukana oli myös Savumax:in hybridiratkaisu, joka oli enemmän kuin mielenkiintoinen. Savumaxin hyödyt olivat todella alhaistet käyttökustannukset, mutta emme kuitenkaan tähän ratkaisuun päätyneet. Syyt tähän olivat se, että saimme omasta mielestämme paremman kokonaispaketin joka oli edullisempi ja meille sopivampi.

Maalämpön osalta päädyimme Lämpöykköseen, jolla on ainakin Googlettamisen perusteella hyvä maine. He tarjosivat taloomme Viesmann Vitocal 300-G 12,9kw pumppua ja siihen kylkeen 1000L Capito K kerrosvaraajan. Talon viilennys hoidetaan kahdella Amenan puhallinkonvektorilla. Tähän mukaan onnistuimme vielä neuvottelemaan Vitocom 100:en, mikä mahdollistaa laitteiston etäkäytön. Tämä tullaan todennäköisesti liittämään taloautomaatiojärjestelmään, mutta siitä myöhemmin lisää.

Alkuperäisessä tarjouksessa oli "vain" 600L varaaja, mutta "jostakin" luin että se ei aina pakosti riitä jos suihkuttelijoita on paljon. Itse tykkään olla suihkussa aivan liian pitkään ainakin vaimoni ja vanhempieni mielestä, ja viimeinen asia mitä haluan on että en yksinkertaisesti voi nauttia lämpimästä suihkusta. Varaajan koon muuttaminen ei montaa satasta maksanut, joten ei hirveästi tarvinnut suurentamista miettiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti