torstai 21. toukokuuta 2015

Vauhdin hurmaa työmaalla


Edellisestä työmaan tilanneraportista on taas vierähtänyt pitkä tovi ja raksalla hommat ovat edenneet hurjaa vauhtia. Vaihdettuamme urakoitsijaa on tammikuussa on silloin uuden urakoitsijan asettama valmistumisaika pitänyt. Nyt taitaa olle enemmän minusta kiinni valmistuuko talomme kesäkuussa, sillä nyt on hirveä määrä kaikkea pikkunippeliä mitä pitäisi hankkia: kaikki valot, hanat, Loxone-kotiautomaation palikat, kiintokalusteet ja paljon muuta mitä en nyt jaksa muistaa.

FM Mattsson 9000E 
Tätä rumbaa helpottaa onneksi se, että olen jo valinnut mistä suurin osa tavaroista tulaan hankkiman. Esimerkiksi kaikki valot tulevat Nordset Oy:ltä, suihku- ja vesihanat Mora Armatur:ilta (paitsi pariin pikkuvessaan tule FM Mattsonin automaattihana).
Mora Rexx S6 tulee suihkuihin

Mitä tulee valaistukseen ja varsinkin hemmennettävien valojen valintaan niin se ei ihan helppoa olekkaan. Meidän taloautomaatiojärjestelmään voi kytkeä useimmat himmennettävät valot, kunhan on johdotukset tehty oikein. Usein himmennys tehdään jollakin muulla tavalla kuin jännitettä vähentämällä, jolloin tarvitaan myös oikeanlaiset kaapelit valoille. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 230v valolle tulee normaalin virtajohdon lisäksi toinen kaapeli, jota kautta himmenyksen ohjaus tehdään. Suosittelen kaikille jotka rakentavat uutta tai tekevät sähköremonttia valitsemaan ainoastaan matalajänniteledejä (12-24v), niin ei tarvitse vetää tuplajohtoja ja sähköturvallisuuskin parantuu. Leditekniikkahan perustuu jo muutenkin matajännittetekniikkaan niin turhaahan sitä laittaa ylimääräisen muuntajan sinne väliin!

Näkymä 5 viikkoa takaperin

Kellariin on ilmestynyt Tulikiven Kaltio -takka

Tuliko otettua tarpeeksi iso kerrosvaraaja: 1000l Capito ja taustalla maalämpöpumppu T
yömiehet vitsailivat että ajattelinko sitten tuottaa vettä koko naapurustolle?

Pinnat tasoitettu, sunnuntaina pitäisi olla kaikki jo maalattu ja maanantaina aloitetaan Sika Comfort floorin asennus.


2 kommenttia:

  1. Eksyin tänne googlaillessani Loxone-kotiautomaatiota. Meille myös joku edullisempi, helppokäyttöinen kotiautomaatiojärjestelmä suunnitteilla. Uskallatko sanoa paljonko maksoi teidän taloon? Pitää ajatuksella perehtyä blogiisi. Samoja elementtejä tulossa, meille myös 1000l varaaja tulossa, tosin vesitakan takia.

    VastaaPoista
  2. How To Bet on Baccarat | The Worrione
    Baccarat is a type 카지노 of betting on 메리트 카지노 쿠폰 various sports that involves 바카라 사이트 some or all aspects of the game. It combines a parlay of bets and techniques used to

    VastaaPoista