torstai 21. toukokuuta 2015

Akustiikkalevyt olohuoneeseen

Yksi ensimmäisiä sanoja mitä meidän arkkitehti sanoi oli että meidän on pakko laittaa olohuoneeseen akusiikkalevyjä. Meidän olohuone on korkea, korkeimmassa kohdassa melkein 7 metriä ja kaiken lisäksi puolet seinistä ovat ikkunoita. Jotain oli siis keksittävä, muuten olisi kaikunut kuin tyhjässä teollisuushallissa! 

Valinnanvaraa on ihan kiitettävästi akustiikkalevyjen kohdalla ja hinnat vaihtelevat laidasta laitaan. Kalleimmat mitä eteen osui maksoivat useita satoja euroja per neliö. Meille tulee levyjä 75m2, joten hinta oli yksi tärkeimmistä valintakriteereistä. Syy siihen että tavaraa tulee noinkin paljon on yksinkertainen: mitä korkeampi huone niin sitä enemmän pinta-alaa pitää peittää akustiikkalevyillä, jotta kaiku saataisiin pysymään kurissa. Tein parilla netistä löytyvällä laskurilla laskelmia tarvittavasta määrästä ja miten hyvin levyt ääntä absorvoivat. Kun tulokseksi tuli että määrää on jopa olohuoneen kokoa suurempi ja luokka piti olla vähintään toiseksi paras B luokka (A paras) niin pelkäsin että taitaa tulla kallis katto...

Lisäksi halusimme hieman säästää kuluissa ja ajassa, tulemme peittämään suuren osan katosta akustiikkalevyillä niin ei tarvitse maalata kattoa :) 

Onneksi työnjohtajamme vinkkasi suomalisesta Konto:sta, joka tekee pintaturpeesta akustiikkalevyjä (kuulemma sana konto tarkoittaa pintaturvetta, en kyllä ollut koskaan tätä kuullut...). 
Tätä tulee kattoon ja paljon. Onneksi ei sentään näytä tältä valmiina tuotteena :)


Kivana bonuksena oli suomalaisuuden lisäksi se, että asennus hoituu helposti liimaamalla. Suurin osa muista tarjolla olevista tuotteista painaa niin paljon että liima ei niitä katossa pidä, vaan ensiksi pitää koolata katto (uudestaan) ja sitten laittaa ruuveilla kiinni. Ehkä kaikkein suurin ilonaihe oli hinta. Vaikka levyt kuuluivat parhaaseen vaimennusluokkaan niin hinta oli yksi edullisimmistä, ja kun ottaa huomioon että nämä voi liimata kattoon ja olivat vielä valmiiksi maalattuja niin uskallan väittää tämän olleen kaikin puolin paras ratkaisu. 
Värivaihtoehtoja
Meille tulee noita valkoisiksi maalattuja, ja vielä uudella maalilla joka pitäisi olla vielä vähän valkoisempi. Kunhan saadaan levyt kattoon laittelen niistä lisää kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti