tiistai 16. syyskuuta 2014

Habitare 2014

Kävimme viikonlopuna messuilla katsomassa löytyisikö sisustusideoita sekä tapaamassa hyvää kaveria HT Collectionilla. Vaikka mitään huonekaluja ei varmaan vuoteen olla hankkimassa, niin on ihan hyvä jo nyt miettiä mitä tulisi ja minne.

Päivän suurin anti tuli takkoja katsellessa. Olimme kyselleet parista paikasta tarjouksia takoista, joiden takaksydän oli auki 3 suuntaan. Hinnat tosin olivat viisinumeroisia ja eivät budjettiin mahdu, valitettavasti. Itse sydän oli "vain" 4000, mutta muu sälä päälle niin sitten olikin summa jossain ulottumattomissa. Onneksi löytyi monta hienoa ja varteenotettavaa vaihtoehtoa jotka mahtuvat budjettiin. Jos jollain on vinkata 3 suuntaan avoinna olevista takoista jotka ovat sopivan hintaisia niin otan mielläni vinkkejä vastaan!

Linnatuli, perussiisti

Tiilerin funkkistakka Emilia
Tämä miellytti ehkä eniten (myös hinta oli kohdillaan), sillä värin voi valita vapaasti. Käyttävät nimittäin Pukkilan laattoja joten valinnanvaraa löytyy.


Myös Aurinkokiukaalla oli kivoja takkoja, tämä sopisi kellariin.
Toinen Aurinkokiukaan takka, tämä sopisi olohuoneeseen.
Luukku saisi tosin olla leveämpi, aluksi oltiin miettitty metrin levyistä.

Messuilta löytyi myös tuleva kiukaamme. Olin jo aikaisemmin kastonut Aurinkokiukaan tuotteita mutta nyt esillä oli heidän Fonte -malli, joka oli aika hieno. Olen jo kauan tietänyt että haluan lauteisiin upotetun kiukaan, mutta ns. peruskiukaat eivät oikein säväyttäneet. Lisäki myyjä oli mukava ja ymmärsi meitä, enemmän hänestä tekstin lopussa. Tämä kius sai myös vaimon hyväksynnän, joten oli hyvä käynti messuilla :)

Uskoisin että kiukaamme on löytynyt: Aurinkokiuas Fonte vuolukivikauluksella.


Toinen kiva malli Aurinkokiukaalta, kulmikas muotoilu tuo erottovuutta muihin kiuasvalmistajiin.

Kiukaan ohjauspaneeli

Kun olimme jo lähdössä pois messuilta osui silmiin Samsungin uusin French door -mallinen jääkaappipakastin. Tärkein ero ennestään valitsemaamme malliin on kuplaveden saaminen suoraan kaapin vesihanasta. Olemme kuplaveden suurkuluttajia joten säästyy pöydältä tilaa yhden Sodastreamerin verran.
Taitaa jääkaappimme vaihtua tähän: Samsungin uusimassa mallissa saa myös kuplavedet suoraan hanasta!


Pitää vielä käydä sörkkimässä niin näkee miten sormenjäljet tähän jäävät..


Samsung osaa tuotteiden nimien pitämisen lyhyinä ja helppoina muistaa...
Tahtoisin ihan lopuksi vinkata myyjiä yhdestä erittäin tärkeästä seikkasta, mikä on valitettavan harvinaista suomessa: asiakkaasta välittäminen. Olen jo aikaisemmin kertonut siitä miten päädyimme Kotitaloon, eli yhden ihmisen kanssa saadusta hyvästä keskuteluyhteydestä ja fiiliksestä. Messuilla tuli toinen sellainen kun olimme Aurinkokiukaan osastolla. Vanhempi herrasmies nimeltä Pekka Pirinen tuli juttelemaan ja esittelemään heidän kiukaitaan. Muiden osastolla ei hirveästi oltu kiinnostuneita meistä, hyvä jos esite lätkäistiin käteen kun kysyttiin eri malleista. Voi myös johtua messuväsymyskestä, mutta kannattaa muistaa että ensivaikutelma on tärkeä päätöksenteon yhteydessä.

1 kommentti: