lauantai 24. tammikuuta 2015

Kellareihin Tempo-kuivainlämmittimet

Nyt kun on kuin onkin talvi ja oikeastikin kylmä olisi tietenkin mukavaa tehdä töitä lämpimässä. Saimme meidän vastaavalta työnjohtajalta vinkin heivata työmaapuhaltimet ja tilata kellareihin Tempo-nimiset lämmittimet, jotka kytketään suoraan lattialämmityskeen. Eli käytännössä saamme lattialämmityksen kellareissa toimimaan vaikka maalömpöpumppua ei vielä ole. Suurin hyöty näissä pumpuissa on niiden tehokkuus: pumput ovat 3kw/kpl ja kaikki lämpö menee suoraan lattian betoniin=hyötysuhde puhaltimiin on huomattavan korkea. Tempo myös kuivataa betonia puhaltimia tehokkaammin, mikä käytännössä tarkoittaa sitä että kulut sähkönkäytössä tippuvat.

Tempo-kuivainlämmitin

Ihan euroissa tämä tarkoittaa sitä että meidän kokonaiskulut lämmöntuottoon kellarissa olisi 14,4€ per päivä halvempaa kuin mitä työmaalämmittimillä. Siitähän syntyy aika kiva summa ja kaiken lisäksi on työmiehillä paljon mukavempaa tehdä töitä kun koko kellarin on tasaisen lämmin. Mahtava keksintö!

Kun tilasin lämmittimet osasi myyntimies kertoa laitteiden synnystä kiinnostavan tarinan: Redi-talot jotka näitä myyvät tekivät ennen itse lattioiden betonivaluja ja tuskastelivat itse kuivumisaikojen kanssa. He etsivät itse muita vaihtoehtoja mutta kun niitä ei löytynyt kehittivät he kuivaimet itse. Siitä sitten syntyikin tuote jota kaikki haluavat käyttää ja valut saivat jäädä. Heillä taisi olla toistasataa pumppua joita vuokraavat tällä hetkellä eli pitävät muutkin tätä hyvänä ideana :)

1 kommentti:

  1. Toi on just vesisiirtoisen lämmitysjärjestelmän suurin etu. Ei ole väliä millä sitä lämpöä tuottaa. Periaatteessa sulla voisi olla puu-vesi lämmitin varalla jos maalämpöpumppu ei toimisi sähkökatkon vuoksi. Tai vaikka öljypoltin jos haluaa retroilla ;)

    VastaaPoista