keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Meillä on talo!

Pahoittelen pidempää hiljaiseloa kaikkein kiinnostavimpaan aikaan, toivottavasti normaalia pidempi blogiteksti auttaa asiaan!

Pari viikkoa sitten alkoi tapahtua ja vauhdilla. Kotitalon elikä Vieskan Elementin rekat ajoivat pihaan ja alkoi elementtien pystytys. 
Pitkään odotettu näky tontilla

Taloa rekan mitalla

Hmmm, onpas kiinnostava väri
Olimme matkalla kun sain ensimmäisen kuvan talosta. Ensiksi luulin että vauvansininen väri oli jotain suojamuovia, mutta nopeasti tulikin esiin että tämä olikin talojen "oikea" väri. Meidän pääsuunnittelija sanoi mokanneensa pahemman kerran, väri oli unohtunut muuttaa ajoissa ja talot oli esimaalattu tehtaalla väärällä värillä. Tästä seuraa uusi vinkki: varmista itse että kaikki asiat on tehty, vaikka niistä olisi sovittu useaan otteeseen ja hyvissä ajoin. Noh, tästä seuraa sitten parin-kolmen kerroksen ylimääräinen maalaus, mikä ei onneksi meidän lompakkoa rasita.
Keltainen??

Nyt näkee suoraan miten paljon muutoksia olemme joutuneet tekemään alkuperäisiin piirrustuksiin, joista julkisivulautakunta ei pitänyt. Blogin ns. taustakuvana on ensimmäiset piirrustukset taloista.

Ensimmäinen kuva sisältä, tähän tulee rappuset yläkertaan
Vielä 1,3km ruoteita päälle niin voidaan asentaa katto
Elementtien pystytyksessä ei montaa päivää mennyt, keskiviikkona alkoi elementtien asennus ja perjantaina oli suurin osa seinistä jo pystyssä. Kattopalkeissa meni vähän enemmän aikaa, mutta parissa viikossa oli talo vesikattovalmis. Nopeaa toimintaa minun mielestäni!


Kuvassa näkyy etualalla iso liukuovi (tai sen paikka) ja korkeat olohuoneen ikkunatMelkein puolet olohuoneen seinästä on ikkunaa

Näkymä terassin sisäänkäynniltä

Myös toisen talon kohdalla etenee hommat vauhdilla, vaikka talopaketti tulee vasta vuodenvaihteen jälkeen. Täällä ollaan kellarin lattian kanssa edetty vauhdilla ja lattian valu oli tänään.

Lattialämmityskaapeleita 
Talo A:n kellarin lattian valu on alkanut

Seuraavaksi nousee meidän talon autokatos ja kellarin lattia valetaan. Lisäksi vielä viimeiset ulkoverhoilut kiinnitetään ja ikkunoita ruvataan asentamaan. Kaikki tämä saadaan toivottavasti valmiiksi ennen joululomia ja heti vuodenvaihteen jälkeen alkaa katon asennus. 

Olemme jo myös valinneet kellariin takat, molempiin taloihin tulee Tulikiven Kaltio helmenvalkoisena. Hinta oli kohdillaan, sillä kyseessä on mallistosta poistuva tuote. 
Tulikivi Kaltio

Olohuoneeseen tulee mitä todennäköisimmin Italialaisen Piazettan 97cm leveä, U:n muotoinen takkasydän, jonka ympärille tehdään Skamol-levyistä vaimoni piirrustuksien pohjalta juuri meidänlainen takka. Ensiksi pitää vain löytää sydän järkevään hintaan, pikaisen Googlauksen perusteella takan saisi tilattua Puolasta rahteineen 800€ halvemmalla kuin suomesta. Mieli tekisin kyllä suosia Suomalaista, mutta en sentään noin paljoa maksa ylimääräistä. Katsotaan josko löytyisi vielä neuvoteltavaa. Toisina vaihtoehtoina oli Sparthermin 100cm Arte 3rl ja Schmidin Ekko 84 cm leveä, mutta näiden hinnat olivat useita tuhansia kalliimmat. 

Takka tulee hieman ulos seinästä, sillä takan taakse tulee hormi sekä sivuille hyllyt puita varten.
6 kommenttia:

 1. oj så skrämd man blev för färgen.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen blogi teillä! Löysin sen juuri ja pitää ajan kanssa lukea läpi :-) Meillä on myös rakentaminen edessä ja mietimme kellarin rakennuttamista myös. Osaatko sanoa millaisiin kustannuksiin tulee varautua kellarin rakenteiden osalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja tervetuloa lukemaan!

   Ja onneksi olkoon myös tulevasta projektista :) Tässä tulee hieman tietoa kellarista ja sen kustannuksista.

   Ensiksi suurin hintaan vaikuttava tekijä on maaperä, eli onko kyseessä kallio , sora, muta, jokumuu jne. Kallein maaperä rakentaa kellari on varmaan se mikä meille tuli kohdalle, eli kallio. Louhiminen ei kuulosta kalliilta, meillä se maksoi 16,80 per kuutio joka on aika sieltä edullisemmasta päästä.

   Tämän lisäksi tulee sitten louheen kuormaus ja poisajo, 2,17€/tonni kuormauksesta ja sellaiset 70€ per poisajo. Kun tavaraa tulee yli 2000 kuutiota, niin kyllä se kalliiksi vaan tulee.

   Voit itse kohtalaisen helposti laskea kuinka paljon tarvitsee louhia jos on tasamaan tontti ja teette kokokellarin. Pitää huomioda että perustukset, sorapedit jne tarvitsevat myös paljon tilaa, joten louhinnan syvyys on helposti 4m. Lisäksi kellarin seinien ulkopuolle tulee eristeitä sun muuta joten vähintään 1m. pitää olla sivuille myös tilaa (viranomaismääräys, esim. Kauniaisissa tämä on 1,5m). Eli jos kellarin ulkomitat ovat 10x10m, tulee louhittavaa 400m3 kellaria varten plus 40m3 kellarin ympäriltä. Tällä saa sitten n. 90m2 kellarin seinäpaksuuksista riippuen.

   Sitten kun ryhdytte miettimään tuleeko puolikellari vai kokokellari, niin kustannusero on loppujen lopuksia aika pieni. Jos tulee puolikellari, niin talon alla oleva maaosuus pitää louhia luiskamaiseksi, ettei talon alle jää vesitaskuja. En nyt muista kuinka monen asteen kulmassa tämä oli mutta kohtalaisen loiva se oli joten luohittavaa tuli yllättävän vähän lisää kokokellarin ja puolikellarin välillä.

   Sitten itse kellarimateriaaleihin: vaihtoehtoina on eri harkkovaihtoehtoja ja betonielementtejä. Hinnoiltaan nämä eri vaihtoehdot olivat yllättävän lähellä toisiaan, betonielementti oli kallein mutta ei paljoa.

   Meille tuli kellari kaikkineen päivineen maksamaan n. 1350€/neliö. Tämä summa sisältää kaikki maatyöt, perustukset sekä kellarin betonielementit ja rappuset. Tästä puuttu vielä kaikki mitä kellarin sisäpuolelle tulee (seinät, kalusteet, lattiat jne). Toivottavasti saitte edes jotain hyötyä tästä :)

   Poista
 3. Suuren suuret kiitokset kattavasta vastauksesta! Paljastaisitko vielä kuinka paljon itse kellarielementit teillä tuli per talo maksamaan? Paljon tsemppiä teille rakennusprojektiin ja mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   meidän paketti sisälsi elementtien lisäksi perustukset/anturat, maavaraiset laatat, ontelolaatat sekä 2kpl rappusia (kellarista ensimmäiseen kerrokseen sekä takapihalta kellariin). Hintaa tuli n. 85.000/talo. Harkot olisivat maksaneet puolet tästä, mutta asennus- ja muut kustannukset olisivat nostaneet hintaa melkein samoihin.

   Poista
 4. Kova tohina työmaalla. Meilläkin on elementtitalo tulollaan, elementtisaumausta odotan kovasti. On mukava nähdä kuinka kaikki hoituu. Hauskaa, että talo voi nousta pystyyn niin lyhyessä ajassa nykyään.

  VastaaPoista